Bakker, elváltak a szüleim és esküvőm lesz!​

Sok párban merül fel a kérdés, hogy mit tegyenek, ha az elvált szülők nem jönnek ki jól. Hogyan menedzseljék ezt a szituációt? Én azt mondom, amit Trump bácsi “Falat kell építeni közéjük.”

Először is szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem lesz semmi gond, ez a szituáció semmilyen kellemetlenséggel nem jár. Írhatnám ezt is, ha igaz lenne, de nem az, viszont már leírtam, szóval marad. 😄 Nincs egy jó megoldás erre a helyzetre, mert mindegyik egy picit más. Szerintem az a legjobb, ha néhány hozzátok közel állóval és szakértővel (esküvőszervező, ceremóniamester) megbeszélitek a helyzetet, és utána Ti hozzátok meg a döntést. Annyi biztos, hogy  fel kell készülnötök néhány kellemetlen beszélgetésre.

 

Milyen lehetőségek vannak?

 

1. Elváltak a szüleid, de mindenki jóban van mindenkivel. Az apukád és a mostohaapukád kézen fogva sétálnak a parkban, akkora haverok, az anyukáid befejezik egymás mondatait, és mindenki happy. Ha így van akkor ne olvasgasd ezt a cikket, mert minden király lesz.

 

2. Elváltak a szülők az egyik oldalon és nincsenek jóban. Ebben az esetben készülj fel néhány kellemetlen beszélgetésre. Amiről döntést kell hoznotok:

 

a, Hogy lesz a bevonulás? Minden apuka álma, hogy egyszer az oltárhoz vezethesse a kislányát, meg egy Ferrari. Ferrarija valószínűleg nem lesz, szóval ha nem vagytok rosszban, nem szabad tőle elvenni ezt az élményt. Esetleg lehet azt csinálni, hogy a vér szerinti és a nevelőapukád közösen vezetnek az oltárhoz, ha mindkettőjüket nagyon szereted. Néha előfordul, hogy az apuka és anyuka közösen vezetik a gyermeküket az oltárhoz. 

 

b, Hogy lesz az ültetés a szertartáson? Kinek adtok szülőköszöntő ajándékot? Érdemes őket finoman elszeparálni. A párod szülei lesznek a “fal” Őket ültesd be a szüleid közé. Ajándékot érdemes mindenkinek adni, NEKEM IS! Igen, akkor is, ha ott sem vagyok, a kapcsolat résznél találod a címem, postázd el kérlek. 😊

 

c, Hogy lesz az ültetés a vacsorán? A legnehezebb helyzet akkor áll fenn, ha a párod szülei nem váltak el, és szeretnének a főasztalhoz mellétek ülni, mert akkor a Te szüleidet is oda kellene ültetni. Megoldásként lehet azt csinálni, hogy az egyiküknek rossz címet adsz meg, és lekésik a vacsorát, de talán egyszerűbb a tanút beültetni a szüleid közé. Előfordul, hogy a főasztalnál csak a pár ül, esetleg ott vannak még a tanuk, és a szülők egyforma távolságban ülnek külön asztaloknál.

 

d, Ki mennyit fizetett az esküvőbe? Olyan családtagtól ne fogadjatok el anyagi segítséget, akiről tudjátok, hogy később bele akar majd szólni a Ti napotokba.

 

3. Elváltak a szülők mindkét oldalon és nincsenek jóban. Ti komolyan össze akarjátok őket engedni részegen? 😅 

Arról egy pillanatig se feledkezzetek meg, hogy ez a Ti esküvőtök, és mindenkinek el kell fogadnia azt, amit szeretnétek.

De most komolyan: soha nem voltam olyan esküvőn, és nem is halottam olyan lagziról, ahol az elvált szülők ne tudták volna félretenni az ellentéteiket a gyermekeikért. 😉 Sok boldogságot kívánok!

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is!