Ceremóniamester és vőfély árak

Vajon, ha a ceremóniamester vagy vőfély drága az tényleg jobbat jelent, vagy csak egy márkásabb zakó, jobb óra van rajta? Attól lesz jobb egy ceró, hogy 15-20 éve csinálja vagy attól már inkább kiég?

 

 

 

 

 

Mennyibe kerül egy ceremóniamester vagy vőfély?

  • 120.000 Ft – 180.000 Ft: Kezdő ceremóniamester, gyakorlott vőfély
  • 180.000 Ft- 280.000 Ft: Gyakorlott vagy profi ceremóniamesterek, zavarosban halászó amatőrök.
  • 280.000 Ft – 450.000 Ft: Prémium kategóriás ceremóniamesterek, celebek 

Melyik kategória mit jelent? Mit kapsz, kaphatsz a pénzedért? 

Alap: A Cm és a vőfély munkája azonos, de a megjelenés, az előadásmód más. A vőfély inkább a népies vonalat képviseli, a ceremóniamester modernebb, “városiasabb”. 

NEM AZ ÁR HATÁROZZA MEG EGY CEREMÓNIAMESTER MINŐSÉGÉT, HANEM A TAPASZTALAT ÉS A HOZZÁLLÁS!

120.000 Ft – 180.000 Ft 

A kezdő cerók mellett az ár szól és a lelkesedés, ha van bennük, és nem csak a pénzért csinálják. Sajnos az elmúlt 2-3 évben egyre többen vállalnak esküvőt csak a “málna” miatt. 

 

Mikor hívjatok kezdőt? Nehéz erre válaszolni, mert én is voltam kezdő. Engem akkor a Dumaszínházban magamra szedett színpadi rutinom és a lelkesedésem segített. Szakmailag nem voltam felkészülve. Természetesen több, mint 100 esküvő és a ceremóniamester képzés elvégzése után teljesen felkészült vagyok. Én csak akkor hívnék kezdő cerót, ha emberileg nagyon megkedvelném, és tudnám magamról, hogy nem akadok ki, ha bakik vannak az esküvőmön, és elfogadom, hogy egy olyan ember csinálja az esküvőmet, aki nem tud minden helyzetre megoldást. 

 

A tapasztalat valóban kincset ér! Több, mint 100 esküvő tapasztalatával tudom, hogy sokkal többet tud adni egy profi. 

#Egyperces történet: Múlt hét szombaton voltam egy esküvőn, ahol mindössze 58 fő vendég lett végül, mert sokan lemondták a fiatalabb korosztályból. Elkezdődött a buli, vagyis elkezdődött volna, de kevesen voltak táncoslábúak, a fiatalok inkább cigiztek, az öregek ültek a helyükön és beszélgettek. A menyasszony kétségbeesetten nézett körbe a táncparketten állva, arra, gondolt, “Jaj, ne, rossz lesz az esküvőm!” Amatőrként nem tudtam volna, hogy mit tegyek, de profiként rögtön tudtam mi a teendő. Több, mint 30 percen keresztül különböző táncos játékokkal szórakoztattam a násznépet. Meg lett a hatása, alig volt lehetőség betolni a tortát, mert 1 percre nem álltak meg onnantól kezdve. 

Egyszer odajött hozzám az egyik ismert fotós, Bence és azt mondta: – Te tényleg magabiztos vagy a mikrofonnal a kezedben, ilyen cerót még nem láttam. A nyilvános beszéd nagyon nehéz dolog, nem meglepő, hogy sokan jobban félnek tőle, mint a haláltól, szeretnéd ha valaki a te esküvődön gyakorolna?

180.000 Ft – 280.000 Ft

Ebben a kategóriában van 15 – 20 különböző habitusú, de profi ceremóniamester, akik közé én is tartozom, és akiket én is jószívvel ajánlok. Figyelmeztetés: Nem vagyunk sokan. Nem szabad összekeverni a profikat a fa csokornyakkendős amatőrökkel, akik szépen mosolyognak a képeken

3 – 4 párral, de nincs valódi referenciájuk (Kattints és olvasd el az én referenciáimat). 

A prémium árazás, nem feltétlenül jelent prémium minőséget. Én személyesen nem sűrűn látok cerókat, de más szolgáltatók többször megerősítik, hogy nincs különbség a 150.000 ezres és a 250.000 ezres ceró között, max annyi, hogy az egyiken sokkal drágább az óra.

280.000 Ft – 450.000 Ft

Ebbe kategóriába tartoznak a színészek, műsorvezetők, celebek és a régi motoros cerók. Szerintem egy valóban ismert színész, műsorvezető vagy celeb elkérhet ennyit, de melléjük érdemes esküvőszervezőt is fogadni, hiszen nem biztos, hogy jártasak a hagyományokban és a szervezésben. És legyetek felkészülve a sztárallűrökre is. Több száz referenciával rendelkező ceró is elkérhet (ha nincs még kiégve), de más nem nagyon. Pedig többen kérnek el ennyit, de hogy megérdemlik-e? Ezt majd eldönti a megrendelő.

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is!