Ceremóniamester és vőfély árak

Ahogy az esküvői iparág fejlődik és specializálódik, egyre több lehetőségünk van kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb ceremóniamestert vagy vőfélyt. Az árak is széles skálán mozognak, és általában négy fő ársávot különböztetünk meg: 100 – 150 ezer forint, 150 – 200 ezer forint, 200 – 250 ezer forint és 250 – 400 ezer forint.

Fontos! A kezdőket leszámítva minden kategóriában vannak zavarosban halászó személyek, megcsináltak 3-4 esküvőt és máris 280.000 forintot kérnek egy munkáért. Könnyű őket kiszúrni, ha nem csinált meg valaki – dokumentáltan – 100 esküvőt és nincs legalább 40-50 referenciája az nem profi és csak az alacsonyabb árazást érdemes kifizetni neki. 

Az első ársávba tartoznak az 100 – 150 ezer forintot kérő vőfélyek. Ők általában kezdők, akik az esküvői iparban még nem rendelkeznek hosszú tapasztalattal vagy kiterjedt referencialistával. Az áruk ennek megfelelően alacsonyabb, és általában olyan párok számára vonzóak, akik szeretnének spórolni, vagy akik nem tartják annyira fontosnak a szerepkört. 

A következő ársávba tartoznak a 150 – 200 ezer forintot kérő, felkapott vőfélyek és kezdő ceremóniamesterek. Ezek a vőfélyek már több tapasztalattal és referenciával rendelkeznek. A kezdő ceremóniamesterek is ide tartoznak, ami engem meglep, én az első esküvőket ingyen, aztán 20-30 ezerért vállaltam 2015-ben. Úgy, hogy én akkor már a CSIS-es szereplésem miatt országosan ismert voltam. Egyszerű a dolog, én kezdő CM-nek ennyi pénzt nem fizetnék.

A 200 – 250 ezer forintos ársávban találhatóak a gyakorlott ceremóniamesterek. Ők már évek óta dolgoznak az esküvői iparban, és széles körű tapasztalattal rendelkeznek. Ebben az ársávban a ceremóniamesterek magasabb árat kérnek, mert elismert szakembereknek számítanak a területükön, és a referenciáik is megerősítik ezt. Ők a párok különleges igényeire és stílusára koncentrálnak, és olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik az esküvőt.

A legmagasabb ársávot, a 250 – 400 ezer forintot a sztár vagy celeb ceremóniamesterek képviselik. Ez az ársáv valóban csúcs minőséget ad vagy csak egy drága öltöny és kiváló marketing keveréke? A teljes esküvői szakma megosztott ezzel kapcsolatban. Én nem foglalok állást, mert kollégákat nem láttam dolgozni a szóbeszédre meg nem adok.