Esküvői helyszín nem horror áron. Létezik vagy csak mítosz?

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy lehet normális áron esküvői helyszínt találni. Személyesen még nem találkoztam ilyennel, de a bátyám egyik haverjának az öccsének a padtársa esküszik, hogy látott egyszer kiragasztva egy hirdetést a 149-es busz Fillér utcai megállójában.

Mi befolyásolja a helyszín választás?

 1. Mennyi az annyi.
  Szeretnék valami nagyon fontosat leszögezni (ezt most katonásan írom). 😄 A kedvezőbb árú helyszínek is nagyszerű szolgáltatást nyújtanak. Sokszor még jobbat is, mint a drágák, mert így próbálják kompenzálni, hogy náluk nincs “franciapalotás” enteriőr, vagy “besírsz” olyan szép kilátás. Tény: a legtöbb helyszín, amit ismerek a lelkét is kiteszi azért, hogy csúcs minőséget szolgáltasson.
 2. A dátum
  Először ne helyszínt válasszatok, hanem időpontot, de Ne csak egyet, hanem többet, és ezután keressetek meg helyeket. Tegyétek ezt meg időben, mert ha késve keresitek fel az álom helyszínt az így zajlik:
  – Május 3-án szeretnénk az esküvőt.
  – Foglalt.
  – Május 4-e?
  – Foglalt?
  . Mikor lehet jó?
  – Novemberben eljöhet a  násznép ebédelni, de csak akkor, ha nem zavar senkit a szomszéd teremben lévő országos focihuligán találkozó.

Az árat a legtöbb esetben a presztízs, a lokáció és az ételek minősége határozza meg. 

3. Hányan lesznek és kik?

Sok jó ember kis helyen is elfér. Ez csak egy bátorító mondás, amit akkor mondtunk, amikor 8-an próbáltunk beszállni anyukám Trabantjába, de esküvő esetében nem nyerő. Figyeljetek arra, hogy a násznép egy térben legyen, és ne 3 szobácskában. Akkora helyszínt keressetek, ahova befértek. Gondoljátok át, hogy kell-e szállás, vagy gyereksarok.

4. Lesz-e másik esküvő, vagy rendezvény a helyszínen?

Nem baj, ha van másik rendezvény, csak legyetek jól elszeparálva, illetve ha ugyanabban a teremben lesz a rendezvény a lakodalmatok előtt, akkor legyenek időben kész a díszítéssel.

5. Mikor kezdhetünk, meddig maradhatunk? 
Ezeket mindenképpen érdemes megkérdezni, hiszen lehet, hogy Ti mennétek díszíteni az esküvő előtt, de ha ott olyankor még egy szülinap van akkor ez nehéz. Van olyan hely, ahol 3-ig szól a bérlés, de plusz pénzért lehet hosszabbítani, de valahol nem.

6. Mi van benne a terembérlés árában?
Rengeteg különböző tétel merülhet fel: terembérlés, ár/fő, pezsgő márkája, menüsor, fogadófalatok, asztal formája, székek díszítése, éjféli menü, italcsomagok, stb.

Mielőtt szerződtök egy helyszínnel, kóstoljátok meg mi készül a “boszorkánykonyhájukban”. 

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is!