Zenekar vs. Dj

“Ne vásároljatok drogot, legyetek popsztárok és akkor ingyen kapjátok” – Részlet az Igazából szerelem című filmből.

 

 

A zene választás kapcsán a pároknak általában határozott elképzelésük van. “Figyi, Máté, olyan zenekar kellene, amelyik k***a jó, amelyik megállás nélkül játszik, és eljönnek szívességért, tudod karosszéria lakatos vagyok, tuti van legalább egy horpadt kocsi a családban, ha meg nincs, akkor vannak haverok, akik elintézik, hogy legyen. Kit tudsz ajánlani?” 😂

Én mindig azt mondom a bizonytalan pároknak, hogy egy jó zenekar jobb, mint bármelyik Dj, de egy közepes Dj jobb választás, mint egy közepes vagy gyengus zenekar.

A megfelelő zeneszolgáltató kiválasztásához nagyszerű emberismeret kell. Kerülendő: Beképzelt, “ezeréve a szakmában vagyok, szóval jobban tudom, hogy mi kell nektek, mint Ti” – attitűd. A zenészek között van néhány  Háry János (nagyotmondó).

“Játszottuk egy Sting dalt, és a bejáratnál elkezdtek gyülekezni az emberek, mert azt hitték, hogy tényleg Sting játszik” 

“Nálam mindig mindenki táncol, volt egyszer egy tolószékes csávó, aki az egyik bulimon lábra állt.”

Ha nincs videó, se referencia az egy hatalmas NO. Mindenkinek kell egy első alkalom, de az ne a Ti esküvőtök legyen. Zenélni 1500 helyen lehet, ott kezdje el, és aztán jöhetnek az esküvők. Dolgoztam a család haverja típusú Dj-kel, és hatalmas különbség van egy profi, és egy amatőr között.

Hogyan válasszak?

Hallgassátok meg a jelölteket (legjobb élőben), beszélgessetek velük, és aki szimpi azt foglaljátok le. Nem ördöngösség ez. ☺️

Melyik mennyibe kerül?

Egy Dj általában olcsóbb, mint egy zenekar. Több tag, több száj, ugye nem kell magyaráznom… 😌

Az abszolút királyság az, amikor éjfélig zenekar van, és után Dj. Tudom, hogy ez kevésbé pénztárcabarát – vagy, ahogy a párok szokták ilyenkor mondani: “Na, menj te a fenébe, nincs ennyi pénzünk” -, de baromi jó, amikor eljön mondjuk egy tribute zekar játszani 1-1,5 órát, és aztán kezdi el pörgetni a lemezeket (elsőre lemezjátszót írtam 😄 azt nehezen pörgetné a lemezlovas) a Dj. Sok boldogságot kívánok! 

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is!